Forbrukslån

Eier du et hus trenger du ikke oppgi dette på lånesøknaden din når du søker på forbrukslån. Du trenger bare oppgi hvor mye du har i huslån. Det samme gjelder med billån. Bankene bryr seg ikke om bilen, men de bryr seg heller om billånet. Har du et huslån, studielån, billån og andre lån kan det fort bli for mange lån for hva banken tåler av lån. Det er viktig å huske på at banken vil ikke at du skal ha for høye lån sammenlignet med inntekt. På denne måten bryr ikke banken seg om dine eiendeler da banken ikke tar pant i disse, men bryr seg heller om dine lån. Banken ønsker å se om du klarer å betjene alle dine lån med det du klarer å betale.

Forbrukslån

Forbrukslån er et lån som ikke er sikret i eiendeler eller andre type forpliktelser. Det betyr at hvis du tar opp et forbrukslån så slipper du å legge frem en oversikt over dine eiendeler for banken å ta pant i. Det gjelder alle type eiendeler. Trenger du penger i dag kan du søke på nett og du får et billig forbrukslån på dagen. Eier du hus eller ikke, har du en bil eller ikke, spiller dette ingen rolle for om du kan få lånet eller ikke. Det kan spille en rolle på hvor mye penger banken ønsker å låne deg.

Hva kan du gjøre med din økonomi?

Det er viktig å huske på at det er du som styrer din økonomi. Bankene ser på deg og din økonomi når du søker på lån. De bryr seg ikke om du har gode eller dårlige økonomiske rådgivere. Det er derfor viktig at du tar hånd om din økonomi og gjør den så sterk som mulig. Du kan ha litt skjær i sjøen om du har kommet i en situasjon som ikke er kjempebra. Det vil si at du kan ha kredittkortgjeld, så lenge det ikke er for mye. Du kan også ha litt forbrukslån, så lenge dette ikke er for mye. Det viktigste er at du har en viss balanse. Forbrukslån er et middel for å refinansiere din økonomi. Har ditt litt skakkjørt økonomi er forbrukslån en flott måte å få dette tilbake på rett kjør.

Det andre du bør gjøre er å betale tilbake gjeld. Banker setter pris på så lite gjeld som mulig. Ta deg noen måneder hvor du jobber hardt med å betale bort den dyreste gjelden du har. Saml all gjelden på et sted. Du trenger ikke å være gjeldfri, men det er fint om du ikke har noen kredittkort eller andre dyre gjeldsposter. Har du inkassokrav på deg som person må du også bli kvitt disse. Det hjelper ikke i det hele tatt å ha inkassokrav mot seg når du søker på lån. Inkasso er røde flagg som forteller alle som formidler lån at denne personen har rusk i maskineriet.